Webcoast: WordPress, Evernote och trevliga människor

2014-03-14 17.50.11
Galen Ulrica, det finns så mycket att lära!

På tåget träffade jag en tidigare studiekompis som också var på väg till Webcoast. Hon lyckades peppa mig till att hålla en session om Hjälpstickan. När jag klev av tåget så hade jag planerat Nordstan shopping galore men istället styrde jag fossingarna direkt till sköna fåtöljer på Espressohouse och började skissa på mitt föredrag.

Väl ute på Lindholmen var det goda mackor till lunch och workshop. Jag valde den med WordPress då både Hjälpstickan, Fantastick och denna sajt är wp-sajter. Jag är rätt bevandrad i verktyget men plockade upp vissa pointers såklart. Seo-packes som hette Yaost, en bildoptimeringsplugin som hette ewww image optomizer och jag insåg att bilderna på Hjälpstickan är alldeles för tunga. Men det är också web-noviser som uppdaterar ibland. Jag får fundera ut ett sätt för dem att slimma bilder. Eftermiddagen gav mig också tid att jobba med Hjälpstickesajten och lägga ut att vår 16:e filial är på plats, Västerås.

Middagen på Webcoast är tydligen en traditionell räkmacka – den var ljuvlig. Jag fick väldigt trevligt sällskap som började prata Evernote och White lines så att jag blev superintresserad. Evernote höll jag på med för några år sedan men fattade inte eller bara kom aldrig så långt. Min bordskavaljér visade White Lines smarta funktioner, papper till mobil/data… mindboggling. Så en av tjejerna bestämde sig där och då; det blir en session om detta. Det tackar vi för!

Min session blir i morgon 10.00 i ett rum för 25. Jag satte upp mig på ett för 12, men nej tyckte någon, fler måste du ta in… okej.

Kvällen har gått åt att få klart mitt lilla bildspel.Jag tror det blir riktigt bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.