Få ut text från scannade dokument

free online ocr
Det började med att man skulle uppdatera ett tabellverk på jobbet och hela dokumentet, över 150 sidor, bestod av inscannade sidor. Det betydde att man inte kunde kopiera ut någon text för alla sidor tolkades som bilder. Hopplöst att använda.

Det tog ganska lång tid innan detta ”problem” hamnade på mitt skrivbord. IT-avdelningen var inblandad men allt de kunde extrahera var från svenska till engelska, där man skulle få sätta dit alla prickar på å ä ö, eller förslag på inköp av dyr programvara.

Efter lite googlande ocg grävande på webben hittade  jag  Free online OCR  Service. Här kunde man extrahera scannade pdf:er och få ut dem på svenska. Dock var det ett maxtak på 15 sidor i timmen. Jag skrev en instruktion till den ansvarige handläggaren och hon konverterade filer i den takt hon kunde tills hon var klar.

Från gång till annan får jag användning av tjänsten då våra remisser är scannade, pga namnteckningen, och jag behöver vissa textsnuttar från remisserna för webben. Men det går snabbt och lätt nu när jag hittat denna tjänst.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.